Zmarszczki - sposoby, kosmetyki, zabiegi

Oczyszczanie twarzy, mikrodermabrazja diamentowa, peeling chemiczny, nawilżanie skóry, botox.

Zmarszczki - sposoby, kosmetyki, zabiegi

Postprzez Sara » 16 Sie 2011, 13:03

Hej, w ostatnich tygodniach na mojej twarzy coraz bardziej uwidoczniły się zmarszczki.
Czas leci nieubłaganie, dlatego chciałam zadać pytanie, z jakich korzystacie specyfików i co polecacie aby skutecznie walczyć ze zmarszczkami?
Pytam bo na rynku jest bardzo dużo tego i tak naprawdę nie mam pojęcia co wybrać.
Awatar użytkownika
Sara

Miejscowość: Silesia

Re: Zmarszczki - sposoby, kosmetyki, zabiegi

Postprzez Eureka » 16 Sie 2011, 13:57

Ja akurat nie mam jeszcze większych problemów ze zmarszczkami ale wiem że na wygląd naszej skóry ma wpływa dużo czynników
- to nasza dieta,
- używki: papierosy, kawa, alkohol,
- opalenizna(zbyt często niezdrowo),
- nasza praca(oddziaływanie różnych zewnętrznych czynników);
Osobiście od siebie polecam duże ilości spożywanych warzyw i owoców, a skóra będzie dużo ładniejsza, gładka, zdrowa, nawilżona.
Sama używam kremu NIVEA.
Dobrze, że nie mam w pobliżu Biedronki, jaka ulga..
Awatar użytkownika
Eureka

Miejscowość: Lublin

Postprzez oranż » 07 Gru 2011, 10:29

Ja polecam maseczki odżywiające i regenerujące na noc, np. firmy oceanic
Zadbaj o swoich bliskich na święta kupując im najlepsze kosmetyki na rynku
oranż

Postprzez MilenKa » 15 Gru 2011, 13:32

Probowalam wielu maseczek i kremow, jednak bez watpienia najlepszy na zmarszczki jest botoks. Wrocławiankom polecam Gabinet Medycyny Estetycznej na Bolesławieckiej i dr Kulczycka, ktora wykonuje zabieg bardzo profesjonalnie.
MilenKa

Postprzez literka » 16 Sty 2012, 22:00

Aż tak źle ze mną nie jest by korzystać z zabiegów ale jak każda z was mam malutką obsesję na punkcie swoich zmarszczek. Na szczęście to wersje mini. W prezencie dostałam kilka naturalny kosmetyków z antyoksydantami, w których bazą jest skwalen oliwny. Myślę, że taka delikatna naturalna pielęgnacja też może przynieść pożądany efekt.
literka

Wróć do Pielęgnacja twarzy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości