Forum dla kobiet i nie tylko, zadbaj o siebie - pielęgnacja ciała, odchudzanie, nasze zdrowie, najlepsze diety, dyskusje i porady. Forum dla aktywnych i ciekawych ludzi.
a próbowałyście brać suplementy diety i stosować takie serum na wzmocnienie? Uwierzcie mi - po 2-3 miesiącach stosowania dostrzeżecie znaczną różnicę. Możecie sobie sprawdzić tą ofertę apteki https://eapteka.pl/kategorie/wypadanie-wlosow tu znajdziecie wszystko co potrzebujecie do włosów. Ja miałam rzadkie i łamliwe włosy ale teraz są znacznie mocniejsze oraz zdrowsze.
ja na wypadające włosy zaczęłam stosować dicofer, tak tez mi poleciła lekarka, póki co stosuje go 2 tygodnie i faktycznie włosy jakby mniej wypadają, przyczyną własnie wypadania był niedobór żelaza, a dicofer go reguluje
Może warto zacząć od dobrej diety? To co jemy oraz tryb naszego życia również ma wpływ na wygląd oraz jakość włosów, cery. Jeżeli to nie pomoże, to polecam przede wszystkim udać się na konsultację do dermatologa.
na wlosy bardzo żle wpływa stres, wiem po sobie jak się dużo denerwowałam to wlosy dosłownie garściami wypadały, co chwila musialam odkurzać bo wszędzie pelno włosów na podłodze. Na szczęście unormowało się jak minęła stresująca sytuacja
Faktycznie słuszna kwestia, jeżeli chodzi o wypadanie włosów warto zacząć od diety oraz aktywności fizycznej i generalnie tryby żucia, stresu. Inna sprawa, że warto bazować na kosmetykach które są najwyższej klasy i jakości o pewnym składzie.